dimecres, 30 de gener del 2013

ELS NOSTRES CONILLS

Tots sabeu que a l'hort de l'escola tenim una conilla. El mes de novembre va tenir un part múltiple de 4 conillets. Degut a les condicions meteorològiques i a la situació de la gàbia on estaven tancats, no pogueren sobreviure. Degut a aquest accident els encarregats de l'hort decidiren canviar de lloc la gàbia dels conills perquè estigués més protegida del temps. Un alumne de quart ens va deixar un conill mascle perquè pogués estar amb la conilla i la fecundàs. D'aquesta manera dia 28 de desembre tornaren néixer 6 conillets negres com la seva mare. Gràcies al bon temps i a la nova situació de la gàbia els 6 conillets dia 28 de gener han complit 1 mes de vida. Si els anau a observar véreu que ja mengen amb la seva mare i ja pesen 455 grams, 10 vegades més de quan varen néixer.

-Amb la informació del text anterior podem saber si la conilla és un ésser viu?
-Escriu les frases o paraules de la lectura que ens indiquen que els conills són éssers vius?
-Copia i explica una frase de la lectura on podem adonar-nos de la funció de relació del éssers vius.
-Els conillets quan neixen estan tapats pel pèl de la seva mare i no poden sortir del caixó a menjar. De què s'alimenten quan neixen els conillets?
-Si ara vas a observar-los quan els donen menjar, podràs saber de què es poden alimentar quan ja tenen un mes de vida. Escriu-lo.
-Com classificaries el conill segons la seva alimentació?
-I segons la seva reproducció?
-Saps què pesava cada conillet quan va néixer?
-Ara, em pots contar per escrit tot el que saps dels conills.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada